Flere innvandrere dropper valg i Danmark

<p>Illustrasjonsfoto: Kristian Juul Pedersen (NTB scanpix)</p>
Illustrasjonsfoto: Kristian Juul Pedersen (NTB scanpix)

Stadig flere innvandrere og annengenerasjonsinnvandrere har valgt å bli hjemme ved danske valg, viser en ny studie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deltakelsen i de siste valgene til Folketinget er blitt studert ved Københavns universitet, skriver avisen Information. Senter for Valg og Partier skriver i en rapport at ved folketingsvalget i 2001 stemte 70 prosent av innvandrerne og 65 prosent av annengenerasjonsinnvandrerne. I 2015 var stemmeprosenten falt til henholdsvis 66 og 53 prosent.

– Forskjellen for personer med dansk opphav og nydanskers stemmeprosent ved folketingsvalg er blitt større, og annengenerasjonsinnvandrerne ligger enda lenger bak, sier seniorforsker Yosef Bhatti, som har vært med på å lage undersøkelsen. Han er overrasket over resultatet og sier det er bekymringsfullt sett i et demokratisk perspektiv.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus