Opposisjonen kritisk til tidsnød for forsvarsplan

<p>Liv Signe Navarsete er kritisk til tidsrammen for behandling av langtidsplanen for Forsvaret. Arkivfoto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)</p>
Liv Signe Navarsete er kritisk til tidsrammen for behandling av langtidsplanen for Forsvaret. Arkivfoto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)

Langtidsplanen for Forsvaret ble lagt frem tre timer før Stortinget tok sommerferie midt i juni. Opposisjonen mener den får for lite tid til å behandle planen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fireårsplanen gjelder fra 2017 og får dermed innvirkning allerede fra neste statsbudsjett. Budsjettet skal vedtas til høsten, noe som nå til dels kommer til å skje parallelt med behandlingen av forsvarsplanen, skriver Klassekampen. Utenriks- og forsvarskomiteen begynner å jobbe med langtidsplanen i august, mens Stortinget formelt fortsatt har sommerferie. Målet er å komme med en innstilling i november, en måned etter at regjeringen legger frem statsbudsjettet.

Liv Signe Navarsete i Senterpartiet mener planen, som skulle legges frem «våren 2016», kom tre måneder for sent. Hun sier det blir en utfordring for Sp og de tre andre partiene som bare har én person i komiteen.

– Dette er også veldig uheldig for den offentlige debatten. Nå legges det opp til en så rask behandling at det blir vanskelig å få en god debatt.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) avviser at planen er forsinket.

«Regjeringen har hele tiden kommunisert at langtidsplanen ville bli lagt frem i løpet av vårsesjonen. Det ble den. At noen har operert med alternative tidsplaner må stå for deres regning», skriver hun i en epost.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus