Meny

Canada vurderer kjønnsnøytrale ID-kort

Canadas statsminister Justin Trudeau. Her fotografert under en tale på den kanadiske nasjonaldagen 1. juli. Foto: Chris Wattie (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Canada undersøker muligheten for å ha et kjønnsnøytralt alternativ på landets ID-kort, ifølge statsminister Justin Trudeau.

Trudeau kom med uttalelsen til TV-stasjonen CP24 i forbindelse med Pride-paraden i Toronto, skriver Reuters. Han er den første kanadiske statsminister som deltar i LHBT-paraden.

Statsministeren ga ikke flere detaljer, men sa at regjeringen utreder den «beste måten» og kaller det et steg mot rettferdighet. Han sa også at endringen som vil gjøre det enklere for homofile menn å gi blod, ikke er god nok. Tidligere var det krav om seksuell avholdenhet på fem år, men nå er kravet redusert til ett år. Trudeau opplyser at regjeringen jobber for å forenkle lovgivningen ytterligere.

Forrige uke meldte provinsen Ontario at den kommer til å tillate en tredje kjønnskategori X på førerkort. Flere land, inkludert Nepal, Australia og New Zealand, tillater bruk av X som kjønnskategori.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus