Duterte oppfordrer til drap på narkomane

Se video.

Filippinenes nye president Rodrigo Duterte oppfordrer vanlige folk til å drepe narkomane og kommunistgeriljaen til å drepe narkotikasmuglere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Duterte ble tatt i ed som president torsdag etter en overveldende valgseier i vår. Etter en relativt moderat innsettelsestale tok han bladet fra munnen da han på kvelden besøkte et fattig slumområde i Manila.

– Disse horesønnene ødelegger barna våre. Hvis dere kjenner til noen narkomane, kjør i vei, drep dem selv, sa han og advarte også politimenn mot å være med på narkosmugling, for da ville han «virkelig drepe dem».

Fredag fortsatte han på samme tema da han oppfordret kommunistgeriljaen til å avholde egne rettssaker mot narkotikasmuglere og deretter «henrette» dem.

– Narkotikaen har nådd fram til baklandet. Hva om dere bruker deres såkalte rettsmøter til å få farten på løsningen av vårt problem, sa han henvendt til geriljaen som har kjempet en væpnet kamp i flere tiår.

Geriljaen NPA er kjent for å ha drept sivile den sier har begått «forbrytelser mot folket».

Duterte lovet i valgkampen å løse hele fattigdomsproblemet på Filippinene på seks måneder ved å drepe titusener av kriminelle.

Løftene hans blir ikke tatt som en spøk. Han anklages for å ha stått bak dødsskvadroner som har tatt livet av tusener av kriminelle i løpet av årene han var guvernør i Davao sør i landet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus