Meny

Landets ordførere gir Sanner terningkast to

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) er lite populær blant landets ordførere. De har i snitt gitt ham og regjeringen terningkast to for gjennomføringen av kommunereformen.

241 ordførere har svart på en undersøkelse av Dagens Næringsliv , der de ble spurt hvilket terningkast de ville gitt Sanner og regjeringens gjennomføring av kommunereformen. Svaret ga et snitt på svak toer.

Flere har kommentert at den lave uttellingen på terningen skyldes de økonomiske straffene regjeringen legger opp til for kommunene som velger å fortsette på egen hånd.

Les også: Nye folkeavstemninger om kommunesammenslåing

Sanner åpnet for at kommuner kan kjøpe seg bedre tid

De mest positive i undersøkelsen er Høyre-ordførerne, som gir Sanner en svak femmer i snitt. Ap-ordførerne gir en svak toer i snitt, KrF og Venstre gir en sterk toer, mens Frp-ordførerne i snitt gir en treer. De mest skeptiske er Senterparti-ordførerne. Av de 55 som har svart, har tre firedeler gitt terningkast en. Ingen av dem har gitt fem eller seks.

– Endring er utfordrende, og det er selvsagt også perioder hvor det er lov å gi uttrykk for frustrasjon. Men jeg ser jo nå at svært mange ordførere lykkes, sier Sanner til avisen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus