Trump tordner mot Clintons IS-strategi

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hun har ikke gjort noe som helst, sier Donald Trump om sin argeste rival.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var under en tale i den amerikanske delstaten Maine onsdag at Donald Trump gikk til verbalt angrep på sin motstander.

Han anklaget Hillary Clinton for å ha feilet i å stoppe framveksten av IS da hun satt som utenriksminister, og hevdet at terrororganisasjonen som følge av dette står sterkere enn noensinne.

– IS fikk lov til å vokse fram under henne og nå ser de sterke ut. De klarer å rekruttere våre unge ved hjelp av internett fordi det ser ut som de vinner. Vi er nødt til å servere dem et stort, knusende nederlag, og det fort, sa Trump.

Uttalelsen kommer kun dager etter at terrorister angrep Atatürk-flyplassen i Istanbul. IS var raske til å ta på seg skylden.

Les også: Terrorfrykt driver turistene vekk fra Tyrkia

Ordkrig

Det er ikke første gang at Trump bruker tung verbal skyts mot demokratenes presidentkandidat. Under en tale i hjemstaten New York onsdag i forrige uke omtalte han Clinton som «den kanskje mest korrupte personen som noensinne har søkt presidentembetet», før han kalte henne «en løgner i verdensklasse».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kritikken kom dagen etter at Clinton gikk i strupen på eiendomsmilliardærens økonomiske kompetanse i en tale i delstaten Ohio. Hun hevdet økonomer fra alle politiske ideologier er enige om at Trumps planer vil få katastrofale følger.

Clinton fremstilte forretningsmannen som en bedrager, og anklaget ham for å svindle kunder og andre forretningspartnere.

– Respekten er borte

Under gårsdagens tale gikk Trump også til angrep på andre enn Clinton. Han hevdet handelskammeret kontrolleres av diverse interessegrupper som ikke bryr seg om vanlige amerikanere i det hele tatt, at handelskrigen allerede er tapt og at USAs respekt i andre land har forduftet.

– De tar våre penger og de tar våre jobber. De respekterer oss ikke, sa Trump.