Farage: – Vi blir ikke det siste landet som forlater EU

– Ingen av dere har gjort et ærlig dags arbeid, var blant tingene den britiske EU-motstanderen Nigel Farage sa til medlemmene av EU-parlamentet tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da EU-parlamentet åpnet tirsdag hadde EU-motstanderen Nigel Farage plassert et britisk flagg på plassen sin, like ved siden av EU-kommisjonens leder Jean-Claude Juncker.

– Hva gjør du her?, spurte Juncker de britiske parlamentarikerne fra anti-EU-partiet UKIP.

Juncker sa EU-byråkratene ikke fikk lov til å holde noen samtaler med britene om betingelsene for et brexit.

Les også: Børsen skjøt fart igjen etter brexit-baluba

Lite diplomatisk

I sin tale til parlamentet viste Farage ikke frem noen eventuelle diplomatiske evner. Han henviste til at de hadde ledd av ham for 17 år siden da han sa at han ønsket å få Storbritannia ut av EU:

– Men nå ler dere ikke lengre, sa Farage som mente EU-parlamentarikerne hadde distansert seg fra vanlige folk.

– Ingen av dere har gjort et ærlig dags arbeid, mente han - en påstand som utløste store protester blant parlamentarikerne.

Les også: – EØS er løsningen for Storbritannia

UKIP-lederen mente torsdagens avstemming i Storbritannia var et lys i mørket for «demokrater på det europeiske kontinentet».

– Storbritannia vil ikke bli det siste landet som forlater Den europeiske unionen, sa han også.

Tysk debatt

Tirsdag morgen ble konsekvensene av brexit også diskutert i Tyskland. Her gjorde kanseleren Angela Merkel det klart at britene ikke kunne få i både pose og sekk ved å velge bort ulempene og beholde bare fordelene av et EU-medlemskap.

For henne var det ikke aktuelt å garantere en fri adgang til det indre marked uten at man også aksepterte fri bevegelse for arbeidskraft.

Formelt har Storbritannia ennå ikke utløst EU-traktatens regler for utmeldelse, paragraf 50. Etter at de har gjort det har partene to år på seg til å oppnå enighet om betingelse og hvilke avtaler som skal gjelde for det nye samarbeidet.

Se video: Her settes Farage på plass av Juncker

Personvernpolicy