Camerons etterfølger klar innen september

David Cameron og Boris Johnson (til høyre) var i sin tid kompiser, men de sto på motsatt side i den bitre valgkampen fram mot folkeavstemningen om EU.
David Cameron og Boris Johnson (til høyre) var i sin tid kompiser, men de sto på motsatt side i den bitre valgkampen fram mot folkeavstemningen om EU. Foto: Luke Macgregor / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister David Camerons etterfølger må være på plass senest 2. september, opplyser det britiske regjeringspartiet De konservative.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi anbefaler at prosessen med å velge en ny leder i Det konservative partiet starter neste uke og avsluttes senest fredag 2. september, selv om en tidligere konklusjon kan være mulig, sier Graham Brady.

Brady leder partikomiteen som er ansvarlig for det kommende ledervalget hos toryene. Cameron kunngjorde fredag at han kommer til å gå av som regjeringssjef etter nederlaget i folkeavstemningen om landets EU-medlemskap.

Han varslet at det ikke var noe hastverk med å få på plass noen ny statsminister eller partileder, men sa at det måtte skje innen oktober.

Tidligere London-ordfører Boris Johnson, som stilte seg på motsatt side av Cameron i EU-valgkampen, er blitt utpekt som en mulig arvtaker. Nesten 52 prosent stemte for at Storbritannia skulle melde seg ut av EU under folkeavstemningen forrige torsdag.