Krisemøte i Bundestag etter «brexit»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysklands kansler Angela Merkel har allerede møtt landets partiledere til et krisemøte etter kveldens «brexit»-avgjørelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En tydelig sjokkert Angela Merkel kommenterte fredag formiddag den britiske folkeavstemningen som ga flertall for de som ønsker å forlate EU.

– Vi merker oss det britiske folkets avgjørelse med beklagelse. «Brexit» er et slag for Europa og europeisk samling, sa Merkel.

Hun understreket at dette ikke var tiden for forhastede beslutninger, men at situasjonen nå måtte analyseres. Samtidig sa hun at alle parter hadde både «rettigheter og plikter» i denne situasjonen.

– EU garanterer fred, velstand og sikkerhet, sa kansleren også, ifølge nyhetskanalen ZDF.

Les også: Slik blir Storbritannias skilsmisse med EU

Merkel advarte mot «raske og enkle løsninger», skriver avisen FAZ.

Lederen for det sosialdemokratiske partiet i Tyskland, Sigmar Gabriel, mente den nye situasjonen må få følger, og at Tyskland må gjøre mer for å skaffe den yngre generasjonen i Europa arbeid.

Les også: Spania vil styre britiske Gibraltar

Men hun har invitert EUs Donald Tusk, Frankrikes president Francois Hollande og Italias Matteo Renzi til Berlin for samtaler.

Og på tirsdag har hun innkalt Bundestag til et krisemøte hvor den tyske regjeringens standpunkt skal presenteres for parlamentarikerne.