Meny

Cameron ber velgerne tenke på barnas fremtid

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister David Cameron rettet skytset mot de eldste velgerne og ba dem tenke på sine barn og barnebarn da han tirsdag igjen insisterte på at Storbritannia må forbli en del av EU.

Mindre enn to døgn før folkeavstemningen kom statsministeren med en advarsel om at Storbritannia kommer til «å forlate Europa for godt» hvis et flertall stemmer for brexit. Han rettet dessuten appellen direkte mot velgere som tilhører hans egen generasjon eller som er eldre, og ba dem huske «håpene og drømmene til sine barn og barnebarn».

Les også: Solberg ser «brexit» som verre enn Nato-opprustning

– Den neste generasjonen vil måtte leve med konsekvensene mye lenger enn resten av oss. Det er ugjenkallelig. Vi kommer til å forlate Europa for godt, sa Cameron idet han stilte opp for pressen utenfor statsministerboligen i Downing Street 10.

Flere meningsmålinger tyder på at det er flere brexit-tilhengere blant eldre velgere enn i befolkningen for øvrig.

I en annen uttalelse til avisen The Sun lover Cameron å jobbe for flere EU-reformer hvis et flertall stemmer for å bli i EU. Allerede i februar forhandlet han frem en avtale som gir britene særbehandling på flere områder.

Les også:

– Brexit vil gi få lyspunkter for Norge

– Brexit vil sende pundet ned 20 prosent

IMF med ny brexit-advarsel

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus