Abid Raja: – Frp bidrar til å skape frykt og fiendebilder

Venstres Abid Raja (V) mener Frp bidrar til å skape frykt og fiendebilder, og at dette motvirker integreringen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Venstres Abid Raja (V) mener Frp bidrar til å skape frykt og fiendebilder, og at dette motvirker integreringen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Bruk sommeren til å justere retorikken, er oppfordringen fra Venstres Abid Raja til innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ser statsråden at hun kan lykkes bedre om hun opparbeider seg genuin omsorg for innvandrerbefolkningen? Eller er det bedre å fremstå som en fiende av miljøene hun forsøker å endre? spurte Raja i Stortingets debatt torsdag om regjeringens integreringsmelding.

Han mener Frp bidrar til å skape frykt og fiendebilder, og at dette motvirker integreringen.

– Jeg har som ambisjon å fortsette å påpeke det som er realitetene og ta opp utfordringene, svarte Listhaug.

Hun fikk imidlertid ros av sin ellers arge motstander Karin Andersen (SV) for god tone i innlegget statsråden holdt om sine 69 integreringsforslag.

Les også: Han redder liv - hun skal holde dem unna Norge

– En illusjon

Til gjengjeld skapte Frps innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari reaksjoner.

– Integreringen virker som en illusjon når man ser hva som er resultatene av tiår med innvandring, sa Keshvari.

Han listet opp statistikk om innvandrerungdommer som dropper ut av skolen, innvandrergrupper som i stor grad står utenfor arbeidslivet til tross for at de har vært lenge i landet og som er overrepresentert i fattigdomsstatistikk.

Les også: Nordmenn mener innvandring er en større utfordring enn klimaet

– Katastrofe i Sverige

Keshvari mener restriktiv innvandringspolitikk er det viktigste integreringstiltaket og hevdet Sverige har havnet i en «katastrofesituasjon» på grunn av sin liberale politikk, blant annet når det gjelder familiegjenforening.

Venstres Abid Raja kalte Keshvaris innlegg dommedagsaktig.

– Situasjonsbeskrivelsen bygger opp under skremsler. Vi lurer på om regjeringen og Frp vil at vi skal få til integrering, sa Eirin Sund fra Arbeiderpartiet.

Samtidig anklaget Keshvari innvandringsliberale partier og organisasjoner, som han omtalte som en innvandringsindustri, for å dekke til sannheten.

– De har skapt et miljø der de som har pekt på utfordringene, blir hetset, nedverdiget og ydmyket, sa Keshvari.

Les også: Færre mener innvandring er bra for Norge

Personvernpolicy