Høyre-politiker mener Ap slumret på forsvarsvakt

Høyres Hårek Elvenes mener Arbeiderpartiet har bidratt til en underfinansiering av Forsvaret. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Høyres Hårek Elvenes mener Arbeiderpartiet har bidratt til en underfinansiering av Forsvaret. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stortingspolitiker Hårek Elvenes (H) mener regjeringen har arvet et nedprioritert forsvar som blir dyrt og tungt å ruste opp igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I forkant av at regjeringen fredag legger frem langtidsplanen for Forsvaret, retter Elvenes kraftig skyts mot Arbeiderpartiets forsvarspolitikk da partiet satt i regjering, skriver Dagbladet.

– Forsvaret ble ikke prioritert, og Ap slumret på sin egen forsvarsvakt, sier han til avisen og fortsetter:

– Utviklingen skal snus, men det kommer til å ta tid. De valgene en tar i forsvarspolitikken får konsekvenser langt frem i tid.

Les også: Ordkløveri om forsvarsmilliarder

Elvenes mener mye tyder på at Forsvaret har vært underfinansiert i 20 år. Anniken Huitfeldt i Ap kjøper ikke kritikken og påpeker at forsvarsbudsjettet under Stoltenberg II-regjeringen økte mer enn i andre NATO-land.

– Vi ser at Høyre, dagen før de presenterer en forsinket langtidsplan, er mest opptatt av å skylde på andre for å ta oppmerksomhet vekk fra at de er milevis fra å oppfylle egne løfter til Forsvaret, på denne regjeringens vakt, sier Huitfeldt.

Les også:

Søreide varsler behov for mer penger til Forsvaret

Langtidsplan for Forsvaret kan ende med hastebehandling

Dollarløft kan gi F-35-smell på 25 milliarder