Opptur for Ap – Venstre under sperregrensen

– Velgerne ønsker en annen politikk og et annet flertall, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre i en kommentar til at partiet får en oppslutning på 35,3 prosent på en ny måling. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
– Velgerne ønsker en annen politikk og et annet flertall, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre i en kommentar til at partiet får en oppslutning på 35,3 prosent på en ny måling. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet går fram 4 prosentpoeng og får en oppslutning på 35,3 prosent på meningsmålingen Opinion har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) i juni. Samtidig er både Venstre og MDG under sperregrensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap-leder Jonas Gahr Støre er godt fornøyd med framgangen.

– Dette er hyggelig og bekrefter en trend vi har sett fra mange andre målinger den siste tiden. Velgerne ønsker en annen politikk og et annet flertall, sier han til ANB.

Aps oppslutning på 35,3 prosent er årsbeste for partiet på Opinions målinger. Valgforsker og professor Bernt Aardal mener det begynner å tegne seg et klart mønster med tanke på framgangen til Arbeiderpartiet.

– Alle målingene i juni har vist et markant løft. Denne målingen er ikke langt unna gjennomsnittet og ligger utenfor feilmarginen, sier Aardal til ANB.

Ap er avhengig av andre partier for å få regjeringsmakt, men har på denne målingen flertall med to forskjellige konstellasjoner: Både sammen med Senterpartiet og KrF (85 mandater), og med Sp, SV, Rødt og MDG (85 mandater).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre opplever sin tredje måling på rad under sperregrensen, partiet går tilbake 0,4 prosentpoeng til 3,5 prosent. Bare fire av ti som stemte Venstre ved siste valg, vil gjøre det samme nå.

Høyre får 24,4 prosent, ned 1,1 prosentpoeng. Fremskrittspartiet får 14,5 prosent, som er det samme som sist. Senterpartiet går tilbake 0,7 prosentpoeng til 5,4 prosent. KrF går tilbake 1,2 prosentpoeng til 5,2 prosent og MDG får 3,2 prosent, 0,8 prosentpoeng mindre enn i mai. Rødt får 2,6 prosent og er med det inne med ett mandat fra Oslo.