Folk nøler med å melde seg inn igjen i kirken

Illustrasjonsfoto: Solveig Vikene (NTB scanpix)
Illustrasjonsfoto: Solveig Vikene (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden Kirkemøtet vedtok å begynne å vie likekjønnede, har 4.000 personer meldt seg ut av Den norske kirke. I samme periode har kun 200 meldt seg inn, skriver Dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Åpen Folkekirkes leder, Gard Realf Sandaker-Nielsen, tror mange som er glade over Kirkemøtets vedtak, fortsatt vegrer seg for å melde seg inn igjen.

– Det skal en del til for å gjøre opp for den uretten som er gjort tidligere. Opplevelsen hos homofile og lesbiske og andre som mener at kirken er for trang, kan være vanskelig å snu over natta, sier Sandaker-Nielsen, som likevel håper flere vil vurdere å melde seg inn igjen.

Les også: Hver tiende nordmann har forlatt kirken siden 2006

– Jeg håper jo at vi skal klare å få tilbake noen av dem som har meldt seg ut tidligere, fordi de ser at vi faktisk er en kirke som kan romme alle. Nå har jo Den norske kirke gjort det de ville at vi skulle gjøre, sier han til Dagen.

Tall for april og mai viser at om lag 4.000 personer har meldt seg ut av kirken etter Kirkemøtets avgjørelse 11. april, mens 209 har meldt seg inn. Antallet utmeldinger for de to månedene er i snitt dobbelt så høyt som for årets tre første måneder.

Les også: 3.000 utmeldinger etter Kirkemøtet