Shoaib Sultan ber muslimer gå i homoparade

Shoaib Sultan (MDG) håper å se mange muslimer i homoparaden under årets Oslo Pride. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Shoaib Sultan (MDG) håper å se mange muslimer i homoparaden under årets Oslo Pride. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den muslimske MDG-politikeren Shoaib Sultan mener muslimer bør delta i Oslo Pride for å vise solidaritet etter terrorangrepet mot en homonattklubb i Orlando.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tenker det er viktig å markere at vi er mot homofobi, og at vi kan prøve å vise dette ved å delta på Oslo Pride-paraden. Det er viktig å respektere at mennesker tar sine egne valg, sier Sultan til Nettavisen.

Startskuddet for homofestivalen Oslo Pride går midt under muslimenes fastemåned ramadan. Mange muslimer ser på homoseksualitet som synd, men Sultan håper likevel at flere vil delta i paraden 25. juni.

Les også: Homo-organisasjon roser Sultans engasjement

– Jeg skal ikke stå og telle hvor mange muslimer jeg ser, og det kommer kanskje ikke så veldig mange, men det er greit. Starten på alt begynner i det små, så får det bygge seg opp etter hvert, sier Sultan og legger til:

– I ramadan ønsker man gjerne fokus på åndelighet, og man har et internt fokus. Men det er også viktig å være bevisst det samfunnet vi lever i.

Shoaib Sultan var Miljøpartiet de Grønnes ordførerkandidat i Oslo i fjor. I 2007, da han var generalsekretær i Islamsk Råd Norge, uttalte han at homofili er synd fordi det er forbudt i Koranen, men senere har han fastslått at han ikke mener at homofili er synd.

Les også: Planla å gifte seg – drept i Orlando-massakren