Ny måling gir rødgrønt flertall

Ap-nestleder Trond Giske sier at det blir spennende fram mot valget i 2017. En ny meningsmåling gir rødgrønt flertall på Stortinget. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Ap-nestleder Trond Giske sier at det blir spennende fram mot valget i 2017. En ny meningsmåling gir rødgrønt flertall på Stortinget. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I en ny meningsmåling får de rødgrønne partiene flertall på Stortinget uansett om Arbeiderpartiet samarbeider med SV, MDG, Rødt og Sp eller om de inngår samarbeid med Sp og KrF.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uansett hvilken av disse konstellasjonene Arbeiderpartiet skulle velge å inngå i, ville det utgjort et flertall med 85 mandater på Stortinget dersom meningsmålingen som Norstat har laget for NRK var et valgresultat.

– Det er veldig hyggelig med flertall, men det er et jevnt løp. Jeg tror det blir spennende fram til 2017, sier Trond Giske, nestleder i Arbeiderpartiet.

Les også: Ny måling: Støre kunne blitt statsminister

Arbeiderpartiet får den største fremgangen i målingen og får en oppslutning på 34,5 prosent (+2,4). Høyre går samtidig mest tilbake og får 21,5 prosents oppslutning (-2,8).

– Dette er en litt for dårlig måling for oss, men vi har hatt mange vanskelige saker i innspurten på Stortinget. Jeg tror vi kommer sterkere tilbake, sier statsminister og Høyre-leder Erna Solberg.

Hun innrømmer at saker som kommunesammenslåing, flypassasjeravgift og asylinnstramming kan være årsak til nedgangen