Listhaug mener Norge er blitt mindre attraktivt

Sylvi Listhaug. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Sylvi Listhaug. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ifølge innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier migranter i Italia og Hellas at Norge er blitt strengt og mindre attraktivt og ikke et land de ønsker å reise til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I mai kom det 195 asylsøkere til Norge, det laveste tallet på 19 år for den måneden. Listhaug mener politiske signaler har bidratt til å gjøre Norge mindre attraktivt å reise til, skriver VG.

– Alt som skjer her hjemme, blir lagt merke til. Mange ønsker å reise til Tyskland, men merkbart færre vil reise til Norge. Det er viktig å være tydelig på innstramminger, fordi dette er et marked styrt av menneskesmuglere.

UDI kommer trolig til å nedjustere sin prognoser for asylankomster kraftig når de kommer med nye anslag i midten av måneden, Men det er også andre faktorer som har stor betydning for hvordan situasjonen vil utvikle seg. Frp-statsråden sier det er vanskelig å planlegge.

Ingen kan spå helt sikkert hva som kan komme, slik vi så i fjor. Avtalen mellom Tyrkia og Hellas fungerer nå, men hva som skjer fremover er usikkert. Det er også usikkert hva som skjer med trafikken over Middelhavet fra Libya til Italia, forklarer hun.

Personvernpolicy