Snoen har sagt farvel til Høyre

Jan Arild Snoen (til venstre), Bent Høie og Ingjerd Schou sammen på Høyres landsmøte i 2009. Foto: Erlend Aas / NTB SCANPIX
Jan Arild Snoen (til venstre), Bent Høie og Ingjerd Schou sammen på Høyres landsmøte i 2009. Foto: Erlend Aas / NTB SCANPIX Foto: NTB scanpix

Skribent og debattant Jan Arild Snoen har meldt seg ut av Høyre, blant annet på grunn av den blå regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minervanett utdyper den tidligere Høyre-mannen hvorfor han nå har valgt å ta farvel med partiet etter 18 års medlemskap.

«Erfaringene med den blå regjeringen gjør at jeg ikke finner et tilstrekkelig stort fellesskap i prinsipper og retning», oppgir Snoen som den viktigste grunnen.

Snoen skriver at «frihet for Høyre-folk handler først og fremst om frihet til å tjene penger, beholde penger, og bruke penger på det man selv vil». Han nevner også KrF som en av årsakene til at Høyre har beveget seg for langt bort fra ham selv.

«Det henger delvis sammen med Høyres allianse med det gjennomført illiberale KrF, som alltid trekker partiet i gal retning. Men jeg har etter hvert kommet til at det er verre enn som så. Paternalismen, de veletablertes overbevisning om at de vet best hvordan andre bør leve sine liv, er dypt forankret i Høyre», skriver han videre.

I teksten skriver han også at han ikke ser for seg at han noen gang blir partimedlem igjen.

Personvernpolicy