Listhaug bekymret etter Stortingets asylbehandling

Innvandringsminister statsråd Sylvi Listhaug er svært skuffet over at det ikke blir flertall på Stortinget for en rekke av regjeringens innstrammingsforslag.
Innvandringsminister statsråd Sylvi Listhaug er svært skuffet over at det ikke blir flertall på Stortinget for en rekke av regjeringens innstrammingsforslag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier det er synd for landet at opposisjonen på Stortinget skroter flere av hennes innstrammingsforslag i asylpolitikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble verken flertall for regjeringens forslag om å stramme betydelig inn på familiegjenforeningsreglene eller gi enslige mindreårige asylsøkere midlertidig opphold, da kommunalkomiteen på Stortinget avga sin innstilling mandag. Det beklager Listhaug sterkt.

– Dette er først og fremst synd for landet. Vi trenger en bærekraftig politikk som ivaretar den norske velferdsmodellen. Nivået på innvandringen til Norge vil være avgjørende i dette. Alt tyder på at innvandringen til Europa også fremover vil være høy, skriver statsråden i en epost til NTB.

Les også: Listhaug advarer mot ny flyktningkrise i Europa

Listhaug sier at endringene blant annet innebærer at vi får en mindre streng familiegjenforeningspolitikk enn Sverige.

– Dette er bekymringsfullt med tanke på hvilke konsekvenser vi har sett i reportasjer fra vårt naboland, skriver hun.

– Samtidig ser vi at enslige mindreårige utgjør en stor del av innvandringen til Europa. Hvis det ikke tas grep, risikerer vi at flere barn blir sendt på en lang og farefull ferd i hendene på menneskesmuglere, skriver Listhaug, som legger hovedansvaret på Arbeiderpartiet og det hun kaller partiets kursendring i innvandringspolitikken.

Les også: Flertallet synes Listhaug gjør en god jobb

Personvernpolicy