Femstjernersbevegelsen går mot seier i Roma

Virginia Raggi ligger an til å bli Romas første kvinnelige ordfører. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix
Virginia Raggi ligger an til å bli Romas første kvinnelige ordfører. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Virginia Raggi fra protestpartiet Femstjernersbevegelsen ligger an til en klar seier i første runde i Romas ordførervalg, ifølge valgdagsmålinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målingene viser at Raggi har skaffet seg mellom 33 og 38 prosent av stemmene. Bak henne følger Roberto Giachetti, kandidaten fra statsminister Matteo Renzis parti PD, med mellom 20 og 26 prosent av stemmene. Det er ventet at de to ordførerkandidatene møtes igjen til valgrunde nummer to 19. juni.

Søndagens lokalvalg i 1.342 italienske kommuner er av mange ansett som en test for Renzis regjeringsparti. Det viktigste slaget står i Roma, der Raggi ligger an til å bli byens første kvinnelige ordfører.

Les også: Protestparti sikter mot toppen i Roma

En seier i Roma vil markere et stort gjennombrudd for Femstjernersbevegelsen, populistpartiet som ble stiftet av komikeren Beppe Grillo i 2009. Partiet håper å vinne stemmer på frustrasjonen over de mange korrupsjonsskandalene som har skapt kaos i partier både på venstresiden og høyresiden i politikken.

Roma har vært uten ordfører siden oktober i fjor, da Ignazio Marino fra PD måtte trekke seg på grunn av en kostnadsskandale.

13 millioner italienere, omtrent en firedel av landets voksne befolkning, er stemmeberettiget i søndagens lokalvalg.

Les også: Italiensk rett ga lesbisk kvinne rett til adopsjon

Personvernpolicy