KrF-velgere vil beholde dagens partisamarbeid

F.v. partilederne Knut Arild Hareide (KrF), Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix.
F.v. partilederne Knut Arild Hareide (KrF), Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

49 prosent KrF-velgerne sier nei til at partiet bør skifte side og heller danne regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en undersøkelse Sentio har utført for Nationen svarer 32 prosent av velgerne ja på spørsmålet om partiet bør samarbeide med Ap og Sp heller enn dagens støtte til Høyre- og FrP-regjeringen. 19 prosent svarer «vet ikke».

Les også: Ap og Sp inviterer KrF til samarbeid

Stortingspolitiker Olaug Bollestad i KrF er ikke overrasket over resultatet. Hun mener avstanden er særlig stor mellom KrF og Ap.

– KrF er opptatt av familien som grunnsteinen i samfunnet. Staten skal ikke bestemme alt, men legge til rette for at vi som enkeltmennesker og samfunn kan ta gode valg. Der er avstanden stor mellom Ap og KrF, skriver hun i en SMS til Nationen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus