Meny

Nesten halvparten av MDG-velgerne har ikke bil

Byråd for miljø og samferdsel i Oslo, MDGs Lan Marie Nguyen Berg (MDG), tester ut de nye bysyklene i Oslo. Andelen som ikke har bil, er langt høyere blant MDG-velgerne enn ellers. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en ny spørreundersøkelse sier 44 prosent av de spurte MDG-velgerne at de ikke har bil.

Andelen spurte som ikke har bil, er mer enn dobbelt så høy blant Miljøpartiet De Grønnes velgere enn hos andre, viser Klimabarometeret for 2016. I hele utvalget sier 18 prosent av de spurte at de ikke har bil.

MDG-velgerne er også de som oftest har elbil eller ladbar hybridbil. Hele 9 prosent av MDG-velgerne sier de har elbil, mot en andel på 3 prosent blant alle som er spurt.

Les også: MDG-Lan: – Det handler om å gi og ta

– Mer miljøbevisste

Miljøpartiets velgere utmerker seg også på flere andre måter i spørreundersøkelsen, som TNS Gallup står bak.

– Selvsagt er velgerne til Miljøpartiet De Grønne mer miljøbevisste enn landsgjennomsnittet. Men i lokalvalget i 2015 vokste vi mest i Distrikts-Norge der folk har og kjører bil. Der jobber vi for miljøvennlige billøsninger, for å bygge ut elbilnettet, få i gang en hydrogensatsing, i tillegg til den storsatsingen vi jobber for på tog og kollektivtransport. sier nasjonal talsperson Rasmus Hansson til NTB.

Gjør for lite

Et klart flertall av de spurte sier de ser lyst på framtida med tanke på om verden vil klare å kutte utslippene av klimagasser. Men blant MDG-velgerne er det kun én av fire som har tro på dette.

Fire av fem MDG-velgere mener samtidig at norske politikere gjør for lite for å begrense utslippene av klimagasser i Norge, og hele 94 prosent sier de er opptatt av hva de selv kan gjøre for klimaet.

Les også: MDG tilbake over sperregrensen

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus