Flyktninge-spenningen stiger i ØsterrikeRegjeringen vurderer krisetiltak mot flyktningestrøm i Østerrike

SPENT I ØSTERRIKE: Politi prøver å stoppe demonstranter ved Brennerpasset på grensa mellom Italia og Østerrike 3. april. Forsvarsministeren sier at Østerrike vil utplassere soldater der for å stoppe migranter fra Italia.
SPENT I ØSTERRIKE: Politi prøver å stoppe demonstranter ved Brennerpasset på grensa mellom Italia og Østerrike 3. april. Forsvarsministeren sier at Østerrike vil utplassere soldater der for å stoppe migranter fra Italia. Foto: Kerstin Joensson / Ap/NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Østerrike har satt en grense på 37.500 flyktninger i 2016. Nå øker flyktningestrømmen så kraftig at tallet ser ut til å ryke - uten at regjeringen helt vet hva den skal gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så nå diskuterer regjeringspartnerne Sosialdemokratene (SPÖ) og de konservative (ÖVP) innføring av kriselover for å stoppe flyktninger ved grensa.

De to tradisjonelle, statsbærende partiene i Østerrike, som grundig ble slått ut ved presidentvalget i Østerrike forrige uke, kjenner pusten av det som nå er landets største parti, det flyktningefiendtlige Frihetspartiet (FPÖ) i nakken.

Østerrike opplever i disse dager at flyktningestrømmen tiltar igjen, og nå er oppe i 800-900 personer i uka. Det har utløst intense regjeringssamtaler om innføringen av en form for kriselover, melder avisa Der Standard.

Les også: Minister: Migrantdødsfall viser at EU har sviktet

Ifølge Innenriksdepartementet har det allerede ankommet 20.000 asylsøkere så langt i år, trass i at den såkalte Balkanruta er stengt. I stedet øker tallet på båtflyktninger på den farlige ruta fra Libya til Italia kraftig. Og mange av dem fortsetter nordover til Østerrike.

Les: Rekordmange mennesker reddet i Middelhavet