Flere SAS-flygninger tross flyavgiften

SAS setter inn 270.000 nye seter i det fem måneder lange vinterprogrammet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SAS setter inn 270.000 nye seter i det fem måneder lange vinterprogrammet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

SAS har satt opp en lang rekke nye avganger i vinter til tross for protestene mot den nye passasjeravgiften og frykten for svekket salg av flybilletter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I høringsuttalelsen om flyavgiften som trer i kraft på onsdag, skrev SAS at avgiften ville gi fallende etterspørsel og lavere lønnsomhet, noe som i første omgang ville gi færre ruter og kutt i eksisterende ruter.

I stedet setter flyselskapet inn 270.000 nye seter i det fem måneder lange vinterprogrammet. Passasjermengden tilsvarer 1.500 fulle SAS-fly, skriver Aftenposten. Men trafikkøkningen har en forklaring, ifølge informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS:

– Vi har generelt sett god etterspørsel etter billetter her i landet. Derfor kan vi øke kapasiteten. Dette vinterprogrammet ble planlagt før innføringen av avgiften ble besluttet. Det betyr at det er knyttet en viss usikkerhet til hvordan markedet responderer til dette. Svikter volumgrunnlaget, må vi korrigere oss og trekke ned ruteprogrammet, sier Johansen.

Les også: – Det er for seint for Rygge

Han understreker at de har uttalt seg kritisk til avgiften på vegne av hele luftfartsbransjen.

– Jeg tror andre selskaper kan ha større problemer med denne avgiften enn vi. Vi ser det er en vekst i salget og spesielt blant de forretningsreisende, men vi er spent på passasjerutviklingen fremover, sier Johansen.

Les også: Siv Jensen: – Ingen norske flyplasser legges ned på grunn av flypassasjeravgiften

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus