Meny

Frp faller kraftig i ny meningsmåling

Frp-leder og finansminister Siv Jensen under spørretimen i Stortinget denne uka. Partiet hennes faller på en ny meningsmåling. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp faller 3,2 prosentpoeng til en oppslutning på 12,6 prosent i Dagbladet maimåling. Også regjeringspartner Høyre mister oppslutning.

Høyre får 22,6 prosent, noe som er en nedgang på 0,5 prosentpoeng fra aprilmålingen som Ipsos MMI gjennomførte for Dagbladet.

Ap går mest fram, og oppslutningen på 34,8 prosent utgjør en oppgang på 2 prosentpoeng. SV faller 1,4 prosentpoeng, men holder seg med 4,5 prosent fortsatt over sperregrensa.

Les også:

Laveste MDG-måling på nesten tre år

Venstre under sperregrensen på ny måling

Oppslutningen for øvrig er som følger: Sp 6,5 (+0,6), KrF 5,5 (-0,7), Venstre 5,1 (+0,4), MDG 3,7 (+0,5), Rødt 2,8 (+0,8) og andre 1,8 (+1,6).

Meningsmålingen er gjennomført på telefon, og 938 personer har svart. Feilmarginen er beregnet til mellom 1,5 og 3,3 prosentpoeng i hver retning.

SV klart fram på ny måling

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus