Israelsk minister trekker seg fra «ekstremist-regjering»

Israels miljøminister Avi Gabbay går av i protest og anklager statsminister Benjamin Netanyahu for å ha skapt en ekstremist-regjering. Foto: Reuters / NTB scanpix
Israels miljøminister Avi Gabbay går av i protest og anklager statsminister Benjamin Netanyahu for å ha skapt en ekstremist-regjering. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Israels miljøminister Avi Gabbay går av og sier statsminister Benjamin Netanyahu har skapt en «ekstremist-regjering».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gabbay sier at Netanyahus beslutning om å skifte ut forsvarsminister Moshe Yaalon med ultranasjonalisten Avigdor Lieberman var dråpen.

– Jeg kunne ikke godta at Yaalon ble fjernet, han var en profesjonell forsvarsminister, sier Gabbay. Yaalon er general og har tidligere også vært israelsk forsvarssjef.

– Landet er i sin fulle rett til å ha en høyreorientert regjering, men det er ikke riktig å danne en ekstremist-regjering, sier han.

– Den siste tids politiske hendelser, og utskiftningen av forsvarsministeren, er alvorlige og tar ikke hensyn til hva som er viktig for landets sikkerhet. Det vil føre til ytterligere ekstremisme i samfunnet, sier han.

Gabbay er grunnlegger og leder av det lille sentrum-høyre partiet Kulanu. Han er ikke representant i nasjonalforsamlingen, og avgangen får derfor ingenting å si for regjeringens parlamentariske flertall.

Bakgrunn: Netanyahu spikrer avtale med ultranasjonalister

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus