Trump krever millioner til kvinnehelse for å møte Sanders

<p>Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump ønsker seg større oppslutning blant kvinnelige velgere. Her har han invitert en gruppe kvinnelige tilhengere opp på scenen under et valgmøte i Anaheim i California. Foto: Jonathan Ernst (Reuters / NTB scanpix)</p>
Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump ønsker seg større oppslutning blant kvinnelige velgere. Her har han invitert en gruppe kvinnelige tilhengere opp på scenen under et valgmøte i Anaheim i California. Foto: Jonathan Ernst (Reuters / NTB scanpix)

Donald Trump har sagt ja til å møte Bernie Sanders til en TV-sendt debatt, men på én betingelse: Mediene må gi minst 10 millioner dollar til veldedighet som fremmer kvinners helse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mangemilliardæren Trump, som nå er den eneste republikanske presidentkandidaten, sliter med oppslutningen blant kvinnelige velgere. Men nå slår han på stortromma og retter fokuset mot en sak som potensielt kan endre på det. Han mener TV-kanalene bør bruke minst 10 millioner dollar på kvinnehelse ettersom de kommer til å tjene store penger på å sende en eventuell debatt mellom ham og Sanders, som fortsatt forsøker å bli Demokratens presidentkandidat.

Les også: Trumps forhold til kvinner skaper debatt

Representanter for Fox News, ABC News og CBS News har alle uttrykt interesse for å arrangere en debatt mellom Trump og Sanders, men de vil ikke kommentere hvorvidt de vil innfri Trumps krav.

Det er Sanders som har foreslått debatten med Trump, noe som har skapt reaksjoner i leiren til Hillary Clinton, som er favoritt til å bli Demokratenes presidentkandidat. Clinton sa torsdag at hun oppfatter debattforslaget som en spøk. Hun sa samtidig at hun ser frem til å møte Trump til debatt når den generelle valgkampen før presidentvalget innledes.

Les også: Trumps datter: – Min far respekterer kvinner

Men Sanders' talsmann fremholder at debattforslaget ikke er en spøk.

– Vi er seriøse når det gjelder dette, og det håper vi Trump er også, sier Michael Briggs.

Les også:

Trump og Kelly begravde stridsøksen i intervju

Donald Trump mener han ikke er dum og splittende

Trump får støtte fra uventet hold

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus