Bergens Tidende: TV 2 vil flytte avdeling fra Bergen til Oslo

<p>Ledelsen i TV 2 har planer om å flytte fjernsynskanalens markedsføringsavdeling fra Bergen til Oslo. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)</p>
Ledelsen i TV 2 har planer om å flytte fjernsynskanalens markedsføringsavdeling fra Bergen til Oslo. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Ledelsen i TV 2 har planer om å flytte fjernsynskanalens markedsføringsavdeling fra Bergen til Oslo, ifølge Bergens Tidende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Programsjef Trond Håndlykken Kvernstrøm vil ikke kommentere eventuelle flytteplaner overfor avisen , men sier at den såkalte promoavdelingen er en del av TV 2s strategi- og omstillingsprosjekt. Avdelingen har vært i byen siden starten i 1992, og omtales som et slags flaggskip. Den har i alt 22 ansatte.

– Vi er i en forhandling og drøfting. Da kan jeg ikke uttale meg, sier klubbleder Henrikke Helland.

Les også: – TV 2 varslet kutt på 350 millioner

I begynnelsen av mai ble det kjent at TV 2 skal kutte 350 millioner kroner innen 2020. Samtidig er de i et politisk spill om konsesjonspenger for å drive i Bergen, som er kanalens hovedkvarter. TV 2 mener selv at det vil koste rundt 100 millioner ekstra å ha en redaksjon i Bergen.

Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold, som er kulturpolitisk talsperson i Kristelig Folkeparti, har forståelse for at TV 2 må gjennom omstillinger.

– Denne flyttingen er kanskje et ledd i dette. Så lenge nyhetsavdelingen bli værende i Bergen, puster jeg fortsatt rolig, sier han.

Les også: Tine flytter mer av Jarlsberg-produksjonen til Irland

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus