Mektig fagforening støtter Clinton

<p>Hillary Clinton får støtte fra en av USAs viktigste fagforeninger. Foto: Mark Avery (Reuters / NTB scanpix)</p>
Hillary Clinton får støtte fra en av USAs viktigste fagforeninger. Foto: Mark Avery (Reuters / NTB scanpix)

Den mektige fagforeningen UAW, som organiserer ansatte i USA bilindustri, stiller seg bak Hillary Clinton i den amerikanske valgkampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen i United Auto Workers (UAW), Dennis Williams, sier Clinton «forstår kompleksiteten i den grenseoverskridende økonomien og støtter amerikanske arbeidere».

– I 2009 kjempet hun for å bevare den kollektive forhandlingsretten og stilte opp mot angrep på denne rettigheten da vi trengte henne. Hun er en forkjemper for å utvide overtidsreglene til å omfatte flere arbeiderfamilier, hun tror på likelønn, betalt omsorgsfri og rimelige og gode barnehager, heter det i støtteerklæringen.

Les også: Clinton sier nei til siste duell med Sanders

Støtte fra fagforeningen blir viktig i kampen om det såkalte «rustbeltet», industristater som Wisconsin, Michigan, Ohio og Pennsylvania i nord. Det er ventet at nøkkelen til valgseieren i november kan ligge her. Clinton sier hun føler seg beæret over støtten.

– Hvis jeg er så heldig å bli valgt til president, vil det organiserte arbeidslivet alltid ha en plass ved bordet og en som taler deres sak i Det hvite hus – for sterke fagforeninger gir sterke familier, og sterke familier gir et sterkt USA.

Les også: Dødt løp mellom Clinton og Sanders i Kentucky

Tidligere har styremedlemmer i UAW uttrykt støtte til Bernie Sanders, fordi han er mot frihandelsavtalen NAFTA. Donald Trump sier han støtter amerikanske arbeidere i konkurransen mot billig arbeidskraft i utlandet, men flere tror han ville flyttet arbeidsplasser til delstater der fagforeningen er svak eller ikke tilstedeværende for blant annet å konkurrere mot Mexico.

Les også: FBI snart ferdig med Clinton-etterforskning

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus