Meny

Sandberg grep inn og overstyrte Mattilsynet

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp). Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mattilsynet ville nekte oppdrettsselskapet Norway Royal Salmon å sette ut steril laks i merdene. Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) hastebehandlet klagen og ga selskapet medhold i løpet av én dag.

– Her har embetsverket jobbet på høygir. Vi la alle saker til side og prioriterte dette, sier Sandberg til Adresseavisen.

Fiskeriministeren sier at Norwegian Royal Salmon sto i fare for å tape verdier for 400 millioner kroner dersom de ikke fikk lov til å sette ut fisken.

Les også:   Sandberg får fiskeriplikt-utredning før jul

– Jeg har et ansvar for å ivareta statens og selskapets interesser, og vi sto i fare for å måtte destruere mye fisk, sier Sandberg.

Sist fredag varslet selskapet at Mattilsynet hadde avslått søknaden om å sette ut såkalt triploid laks i merdene i Nord-Norge.

Triploid laks er fisk som er sterilisert under trykk og oppdrett krever dispensasjon fra akvakulturforskriften. Mattilsynet sa nei på grunn av manglende dokumentasjon på god fiskevelferd, men dette vedtaket er nå satt til side.

Les også:   Sandberg bryter norsk ministerboikott av Russland

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus