Meny

Trond Giske ut mot Erna Solbergs Ryanair-refs

– Flypassasjeravgiften handler om langt mer enn Ryanair. sier Trond Giske (Ap). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solbergs (H) angrep på Ryanair for å forsvare flyplassavgiften er et forsøk på å vri kritikken bort fra en meningsløs avgift, mener Ap-nestleder Trond Giske.

– Denne regjeringen lar seg ikke presse av Ryanair når det gjelder en avgift den norske nasjonalforsamlingen har vedtatt, skrev statsministeren på sin Facebook-side kort tid etter at styret i Rygge sivile lufthavn tirsdag kveld vedtok å legge ned driften om Ryanair avvikler basen der.

Solberg skrev videre at ingen norske lufthavner blir lagt ned på grunn av en avgift på flyreiser.

Les også: Varsler nedleggelse av Rygge sivile lufthavn

– Flypassasjeravgiften handler om langt mer enn Ryanair. NHO Luftfart har anslått at 4.000-5.000 arbeidsplasser landet rundt står i fare som følge av denne avgiften, sier Giske til NTB.

Han sier at næringslivet tåler avgifter, men at det må være forutsigbarhet og at miljøavgifter må ha en effekt.

Les også: – Kroken på døra for flyplassen på Rygge

– Man behandler ikke næringsaktører med å finne på avgifter i siste budsjettinnspurt, uten noen foregående utredning, uten å analysere konsekvensene og uten å vurdere alternativer. Det er politikk etter innfallsmetoden vi nå ser konsekvensen av, sier Giske.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus