Meny

Anundsen må svare i Yasmin-saken

Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) krever svar fra justisminister Anders Anundsen (Frp) på hvorfor menneskehandelsofferet «Yasmin» skal sendes ut av Norge.

– Menneskelige hensyn og vern av ofre for menneskehandel har ingen mening hvis ikke denne saken gir rett til beskyttelse i Norge, skriver Andersen i et spørsmål til justisministeren.

Høyesterett forkastet nylig Yasmins anke på asylavslaget i Norge, og ifølge Dublin-reglene skal hun uttransporteres til Ungarn, der hun allerede har fått innvilget asyl.

Les også: Anundsen bygger gjerde ved Storskog

Yasmin, som er av somalisk opprinnelse, søkte asyl i Norge i 2009 etter at hun skal ha greid å rømme fra bakmannen sin.

I dag er hun imidlertid svært syk og hjelpetrengende etter over 15 år som tvangsprostituert, og i Ungarn har hun ingen som kan hjelpe henne. Hun snakker heller ikke språket og har ingen formelle rettigheter fordi hun har vært i Norge så lenge.

Les også: Hadia Tajik til Anders Anundsen: – Du gjør deg høy og mørk, men vi er like høye og det er bare jeg som er mørk

– Dublin-reglene hjemler, men krever ikke retur til førsteland. Vil statsråden ta initiativ til at Norge ikke bruker Dublin-avtalens returmulighet i slike grove saker, spør Andersen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus