Meny

Clinton sier nei til siste duell med Sanders

Hillary Clinton vil heller rette skytset mot Donald Trump enn å møte Bernie Sanders til en siste debatt i California. Foto: Rebecca Cook (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hillary Clinton har takket nei til en invitasjon om å møte Bernie Sanders til debatt på TV-kanalen Fox News.

– Vi har sagt nei til invitasjonen om å delta i en debatt i California, bekrefter Clintons talskvinne Jennifer Palmieri. Hun legger til at Clinton heller vil konsentrere seg om å drive valgkamp mot den antatte republikanske kandidaten, Donald Trump.

– Vi mener Hillary Clinton bruker tiden sin best ved å henvende seg til og møte velgere i hele California og forberede seg på selve presidentvalgkampen, sier Palmieri. Clinton leder klart i kampen om å bli Demokratenes kandidat foran valget i november, men Bernie Sanders har ikke gitt opp sin valgkamp mot henne.

Les også:  Dødt løp mellom Clinton og Sanders i Kentucky

Sanders sa onsdag ja til debatten i California, som holder sitt nominasjonsvalg 7. juni, et valg som kan bli avgjørende for styrkeforholdet mellom de to demokratiske kandidatene før landsmøtet i juli. Han sier nå at han er «skuffet, men ikke overrasket over Clintons manglende vilje til å debattere i forkant av det største og viktigste valget i nominasjonsprosessen».

– Demokratiet og respekten for velgerne skulle tilsi at det ble en livlig debatt som kan hjelpe velgerne å avgjøre hvilke ideer de støtter, sier han.

Les også:  Trump og Clinton fester grepet om nominasjonene

Selv om alt tyder på at Clinton sikrer seg nominasjonen, sier Sanders at hun kanskje ikke bør ta det for gitt at hun er en sikker vinner og viser til at han har vunnet flere delstater den siste tiden. Samtidig viser meningsmålingene at hun leder soleklart i California med 57 prosents oppslutning mot 39 prosent for Sanders.

Les også:  Clinton irritert over Sanders i demokratisk debatt

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus