Ny måling viser flertall mot kommunesammenslåing

<p>En ny nasjonal undersøkelse viser et knapt flertall for å beholde kommunen som den er samtidig som tallet på tilhengere for sammenslåing går ned. Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) peker på at det hviler et ansvar på lokalpolitikerne og mener at kommunereformen vil gi sterkere velferdskommuner. Foto: Ole Gunnar Onsøien (NTB scanpix)</p>
En ny nasjonal undersøkelse viser et knapt flertall for å beholde kommunen som den er samtidig som tallet på tilhengere for sammenslåing går ned. Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) peker på at det hviler et ansvar på lokalpolitikerne og mener at kommunereformen vil gi sterkere velferdskommuner. Foto: Ole Gunnar Onsøien (NTB scanpix)

En ny nasjonal undersøkelse viser et knapt flertall for å beholde kommunen som den er.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I målingen som Sentio har utført for Klassekampen i mai blant tusen innbyggere svarte 53,5 prosent at de vil være en egen kommune slik som i dag, 40,7 prosent svarte at de ville slå seg sammen. Resultatet i august 2015 var 55,9 prosent mot og 35,5 prosent for sammenslåing. I desember var tilsvarende tall 50,6 prosent mot og 44,8 prosent for.

Les også: Høyre-topp vil slå sammen Oslo og Bærum

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) peker på at det hviler et ansvar på lokalpolitikerne og mener at kommunereformen vil gi sterkere velferdskommuner.

Når det gjelder resultater fra folkeavstemninger, sier kommunalministeren at det er lettere å mobilisere mot enn for og at han derfor ikke er særlig overrasket over resultatene han har sett.

Les også: Ny måling viser flertall mot kommunesammenslåing

– Jeg er kanskje litt overrasket over at det er såpass lav oppslutning. Det er noe lokalpolitikerne må vurdere. De har valgt folkeavstemning, og så må en vurdere hvordan man skal tolke resultatet, sier statsråden.

Sanner peker også på at flere kommuner nå ser seg om etter nye løsninger etter å ha fått nei til sitt første alternativ.

Les også: Valg av storkommune splitter innbyggerne

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus