Syriske kurdere åpner «utenriksstasjon» i Paris

Artikkelen fortsetter under annonsen

Representanter for den selverklærte føderale kurdiske regionen i Syria har åpnet en «utenriksstasjon» i Paris. Regionen er ikke offisielt anerkjent av Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Franske myndigheter anser Det syriske nasjonalrådet (SNC) som det syriske folkets legitime representanter. Det nye Paris-kontoret til den selverklærte kurdiske regionen Rojava fikk likevel prominent drahjelp da det åpnet. Blant dem som deltok var Frankrikes tidligere utenriksminister Bernard Kouchner, som også var med på å stifte Leger Uten Grenser, og filosofen Bernard-Henri Lévy.

– Vår prioritet er å bekjempe terrorisme og skape stabilitet i Syria, sier Sinam Mohamed, som representerer Rojava. Regionen har allerede opprettet lignende kontorer i Moskva, Berlin og Stockholm.

Verken regimet i Damaskus eller opposisjonen i Syria anerkjenner Rojava. USA har sagt at landet ikke vil anerkjenne noen regioner opprettet av de syriske kurderne som del av en føderal plan, men sier samtidig at de vil jobbe tett med kurderne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kurderne utgjør rundt 15 prosent av befolkningen i Syria, og kurdiske krigere har blitt støttet av USA i kampen mot ekstremistgruppen IS. Også Russland har styrket sin allianse med kurderne etter at Tyrkia skjøt ned et russisk fly i fjor høst. Russerne har stått på for å få kurderne inn som en part i de FN-ledede fredssamtalene.