Meny

Syriske kurdere åpner «utenriksstasjon» i Paris

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Representanter for den selverklærte føderale kurdiske regionen i Syria har åpnet en «utenriksstasjon» i Paris. Regionen er ikke offisielt anerkjent av Frankrike.

Franske myndigheter anser Det syriske nasjonalrådet (SNC) som det syriske folkets legitime representanter. Det nye Paris-kontoret til den selverklærte kurdiske regionen Rojava fikk likevel prominent drahjelp da det åpnet. Blant dem som deltok var Frankrikes tidligere utenriksminister Bernard Kouchner, som også var med på å stifte Leger Uten Grenser, og filosofen Bernard-Henri Lévy.

– Vår prioritet er å bekjempe terrorisme og skape stabilitet i Syria, sier Sinam Mohamed, som representerer Rojava. Regionen har allerede opprettet lignende kontorer i Moskva, Berlin og Stockholm.

Verken regimet i Damaskus eller opposisjonen i Syria anerkjenner Rojava. USA har sagt at landet ikke vil anerkjenne noen regioner opprettet av de syriske kurderne som del av en føderal plan, men sier samtidig at de vil jobbe tett med kurderne.

Kurderne utgjør rundt 15 prosent av befolkningen i Syria, og kurdiske krigere har blitt støttet av USA i kampen mot ekstremistgruppen IS. Også Russland har styrket sin allianse med kurderne etter at Tyrkia skjøt ned et russisk fly i fjor høst. Russerne har stått på for å få kurderne inn som en part i de FN-ledede fredssamtalene.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus