Meny

Kristiansunds sykehusrettssak starter

Rettssaken Kristiansund kommune anla mot staten for å få erklært et vedtak om å legge nytt sykehus til Molde for ugyldig, begynner mandag. Blant dem som er innkalt som vitne er helseminister Bent Høie (H) (bildet). Foto: Ole Gunnar Onsøien (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettssaken Kristiansund kommune anla mot staten for å få erklært et vedtak om å legge nytt sykehus til Molde som ugyldig, begynner mandag.

I Inntrøndelag tingrett på Steinkjer vil det blant annet bli hevdet at utredningene ikke var gode nok og at en rekke av avsatte og avgåtte sjefer i landsdelen har måttet gå for å oppnå målet om å legge sykehuset dit, skriver Adresseavisen.

Regjeringsadvokaten har påpekt at en slik sak vil kunne forskyve makt fra politikken til domstolene. Nåværende og tidligere administrerende direktører og styreledere i de berørte helseregionen er innkalt som vitner. Det er også helseminister Bent Høie (H) som etter planen er på plass i rettssalen fredag.

Les også: Senterpartiet hevder Høie brøt loven med sykehussalg

Et viktig tema vil trolig bli om hvorvidt statsråden formidlet at han ønsket lokalisering i Molde før vedtaket var gjort – og om det i så fall er i strid med foretaksloven. Selv mener Høie at han bare har gitt uttrykk for foreløpige vurderinger av saken. Kommunen mener at han og andre ledere nedover i systemet har inntatt et standpunkt uten å tilkjennegi dem åpent og at dette gjør dem inhabile.

– Jeg gleder meg. Vi har alt å vinne og ikke noe å tape. Det som skjedde på oppløpet mot styrebehandlinger og foretaksmøte, var rett og slett pill råttent, sa ordfører Kjell Neergaard (Ap) i Kristiansund til lokalavisen Tidens Krav i forrige uke.

Les også: Regjeringens helseinnsats får terningkast tre

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus