Sanner åpnet for at kommuner kan kjøpe seg bedre tid

Kommuner kan likevel få utvidet frist for frivillig kommune­sammenslåing, ifølge kommunalminister Jan Tore Sanner (H). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Kommuner kan likevel få utvidet frist for frivillig kommune­sammenslåing, ifølge kommunalminister Jan Tore Sanner (H). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kommuner kan likevel få utvidet frist for frivillig kommunesammenslåing, ifølge kommunalminister Jan Tore Sanner (H).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fristen for frivillig sammenslåing går ut 1. juli, og kommuner som ikke slår seg sammen får ikke del i økonomiske fordeler. Statsråden sier til Dagens Næringsliv at kommuner som trenger mer tid på å komme frem til en frivillig løsning kan få det av fylkesmannen.

Les også: Sanner stoler på lokalpolitikerne

– Jeg vil ikke kalle det «utsettelse». Men i samråd med fylkesmannen finnes det mulighet for en endring for når kommunen endelig må melde inn sin beslutning, sier han.

Han viser til Re kommune i Vestfold, som har fått utsettelse.

– Det er fordi de har startet en forhandling om en ny løsning, forklarer Sanner.

21. februar møtte ordføreren i Re kommune, Thorvald Hillestad (Sp), og rådmannen og fylkesmann Erling Lae kommunalministeren i Oslo. Der fikk kommunen utsatt fristen for frivillig løsning til 1. oktober.

Les også: Sanner åpnet for at kommuner kan kjøpe seg bedre tid

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus