Meny

Langtidsplan for Forsvaret kan ende med hastebehandling

Langtidsplanen for Forsvaret lar vente på seg, men forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) står fast ved at den kommer i vårsesjonen. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Langtidsplanen for Forsvaret kan bli utsatt for behandling i Stortinget til etter sommerferien, skriver Klassekampen.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) står fast ved at langtidsplanen vil bli lagt frem for Stortinget i løpet av vårsesjonen. Forsvarsdepartementet har ikke sagt noe nærmere om når planen kommer.

Opprinnelig skulle langtidsplanen behandles før Stortinget tar ferie 19. juni. Nå legger utenriks- og forsvarskomiteen opp til at planen i stedet vil bli behandlet først etter sommerferien, og dermed like før statsbudsjettet, ifølge avisen.

Forsinkelsene skaper stor frustrasjon blant stortingsrepresentantene.

– Forsvarsministerens opplegg er helt håpløst. Dette er en viktig sak, og jeg mener det er uforsvarlig med hastebehandling, sier Liv Signe Navarsete, Senterpartiets representant i Stortingets utenriks- og forsvarskomité.

Hun mener forsinkelsene kan tyde på at det er uenighet internt i regjeringen om størrelsen på forsvarsbudsjettet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus