Feiret sammenslåing med trønderbart-kake

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (i midten) inviterte til feiring av samlingen av trøndelagsfylkene. Fylkesordførerne Pål Sæther Eidem (t.v.) og Tore O. Sandvik var til stede under feiringen.
Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (i midten) inviterte til feiring av samlingen av trøndelagsfylkene. Fylkesordførerne Pål Sæther Eidem (t.v.) og Tore O. Sandvik var til stede under feiringen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En proposisjon om å slå sammen trøndelagsfylkene ble fredag lagt fram for Kongen i statsråd. Etterpå var det kakefest hos kommunalministeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et stort, formelt skritt ble tilbakelagt fredag – tre uker og to dager etter avstemningen på Stiklestad som endte med vedtak om å slå de to fylkene sammen.

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) kunne på det hjerteligste gratulere fylkesordførerne i Sør- og Nord-Trøndelag, Tore Sandvik (Ap) og Pål Sæther Eidem (H). De to var invitert til å spise kake, som for anledningen var pyntet med trønderbart.

– Dette er en historisk hendelse. Dette er den første endringen i fylkesstrukturen siden Bergen ble innlemmet i Hordaland i 1972. Og reelt sett er det den første store endringen siden 1860-tallet, sa Sanner.

Les også: Sør- og Nord-Trøndelag slår seg sammen

Saken skal nå til behandling i Stortinget, og det er ventet at den vil bli banket gjennom før sommerferien. Om alt går etter planen, vil de to fylkene bli til ett Trøndelag fra 1. januar 2018.

Les også: Samler Trøndelag til ett rike