Meny

Feiret sammenslåing med trønderbart-kake

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (i midten) inviterte til feiring av samlingen av trøndelagsfylkene. Fylkesordførerne Pål Sæther Eidem (t.v.) og Tore O. Sandvik var til stede under feiringen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En proposisjon om å slå sammen trøndelagsfylkene ble fredag lagt fram for Kongen i statsråd. Etterpå var det kakefest hos kommunalministeren.

Et stort, formelt skritt ble tilbakelagt fredag – tre uker og to dager etter avstemningen på Stiklestad som endte med vedtak om å slå de to fylkene sammen.

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) kunne på det hjerteligste gratulere fylkesordførerne i Sør- og Nord-Trøndelag, Tore Sandvik (Ap) og Pål Sæther Eidem (H). De to var invitert til å spise kake, som for anledningen var pyntet med trønderbart.

– Dette er en historisk hendelse. Dette er den første endringen i fylkesstrukturen siden Bergen ble innlemmet i Hordaland i 1972. Og reelt sett er det den første store endringen siden 1860-tallet, sa Sanner.

Les også: Sør- og Nord-Trøndelag slår seg sammen

Saken skal nå til behandling i Stortinget, og det er ventet at den vil bli banket gjennom før sommerferien. Om alt går etter planen, vil de to fylkene bli til ett Trøndelag fra 1. januar 2018.

Les også: Samler Trøndelag til ett rike

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus