Meny

Britiske kjendiser ber landsmenn si ja til EU

En mengde kjente briter innen kunst og kultur har undertegnet et brev der de ber sine landsmenn stemme ja til at Storbritannia forblir i EU. Blant de 282 som har signert brevet er Benedict Cumberbatch (bildet), Keira Knightley og Patrick Stewart. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mengde kjente briter innen kunst og kultur har undertegnet et brev der de ber sine landsmenn stemme ja til at Storbritannia forblir i EU.

Blant de 282 som har signert brevet som ble publisert i The Daily Telegraph fredag, er Benedict Cumberbatch, Keira Knightley og Patrick Stewart.

– Storbritannia er ikke bare sterkere i Europa, det er også mer fantasifullt og mer kreativt, og vår globale kreative suksess vil bli alvorlig svekket dersom vi går vår vei, heter det blant annet i brevet.

Andre kjente navn som har skrevet under er Danny Boyle, Carol Ann Duffy, Hilary Mantel, John le Carre, Vivienne Westwood, Helena Bonham Carter, Kristin Scott Thomas, Bill Nighy, Chiwetel Ejiofor og Dominic West.

Men det konservative partimedlemmet Michael Dobbs i det britiske overhuset som bidro til Netflix-serien «House of Cards», mener Storbritannias styrke innen kunst og kultur ikke skyldes EU.

– Antikkens Hellas var fødestedet til vår sivilisasjon, men på grunn av EUs forferdelige politikk er gater som en gang var fylt med verdens største filosofer og dramatikere kvalt av desperate tiggere og råtnende søppelberg. Dette er realitetene i EU. Det svikter. Drømmen er død. Nå må vi komme oss videre, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus