Meny

Krever utbyttestopp fra kommunale boliger i Oslo

Leieboerforeningen krever utbyttestopp fra de kommunale boligene i Oslo grunnet manglende vedlikehold. – Vi fikk kjempet inn på budsjettet for 2016 at byrådet skal legge fram en plan om hvordan man skal få vekk etterslepet på vedlikeholdet i de kommunale boligene, sier partileder Bjørnar Moxnes (bildet) i Rødt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leieboerforeningen krever utbyttestopp fra de kommunale boligene i Oslo grunnet manglende vedlikehold.

Oslo kommune leier ut 11.000 boliger til 25.000 fattige, rusmisbrukere og handikappede gjennom Boligbygg Oslo KF (BBY), skriver Dagsavisen.

– På Sagene har jeg sett boliger der vannet renner tvers gjennom taket, og man må ha bøtter for å fange vannet. Det er sopp og råte. Det er mye elendighet. Ikke bare litt, men mye, sier daglig leder i Leieboerforeningen Lars Aasen til avisen.

Ifølge BBY har kommunen planer om å ta ut 390 millioner kroner i utbytte fra utleie i 2016.

– Det er uetisk at kommunen tar utbytte fra de kommunale boligene når vi samtidig vet hvordan situasjonen er for dem som bor der, sier Aasen.

Pengene har vært gode å ha når kommunen har lansert satsinger på miljø, samferdsel, skole, barnehage og eldreomsorg.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus