Meny

MDG tilbake over sperregrensen

Miljøpartiet De Grønne kommer over sperregrensen på en ny måling gjort for ANB. På bildet er MDG stortingsrepresentant Rasmus Hansson. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljøpartiet De Grønne (MDG) er over sperregrensen for første gang siden januar, ifølge en ny måling.

Maimålingen, som Opinion har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) , er gode nyheter for Miljøpartiet De Grønne som har slitt med lave tall de siste månedene.

– Vi tar selvsagt enkeltmålinger for det de er. Men dette er oppmuntrende. Det entydige dårlige bildet som skapes av oss er ikke riktig, sier Rasmus Hansson byrået.

Les også: Laveste MDG-måling på nesten tre år

Målingen er ikke like trivelig for Venstre, som er under sperregrensen for andre gang på rad.

– Selv om partiet bare så vidt er under sperregrensen (3,9 prosent), er lojaliteten blant velgerne lavere enn noensinne, sier valgforsker og professor Bernt Aardal.

På målingen går Fremskrittspartiet og Høyre tilbake. Frp får 14,5 prosent, tilbake 1,7 prosentpoeng. Høyre går tilbake 0,7 prosentpoeng til 25,4 prosent.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus