Meny

Sandberg bryter norsk ministerboikott av Russland

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) vil i juni delta på en fiskeriministerkonferanse i St. Petersburg i Russland. Det er første gang Norge sender en statsråd til Russland etter at Russland annekterte Krim-halvøya fra Ukraina for to år siden. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) drar i juni til St. Petersburg i Russland for å delta på en fiskeriministerkonferanse. Dermed opphever han den norske statsrådsboikotten av Russland.

Siden Ukraina-krisen oppsto har det ikke vært norske statsråder på besøk i Russland ettersom Norge ble med på Vestens sanksjoner mot landet for to år siden, skriver Dagbladet.

Klimaet mellom Russland og Norge etter krisen i Ukraina har vært så dårlig at det ikke har vært naturlig for Norge å sende representanter på ministernivå til Russland.

Les også:  Fiskeribladet legger seg flat for Per Sandberg

Men når Sandberg deltar på Nordatlantisk fiskeriministerkonferanse fra 8. til 10. juni vil i praksis denne statsrådsboikotten opphøre.

– Fiskeriministre fra sju andre land deltar på denne konferansen. Vertskapet roterer mellom landene, og i år er det Russlands tur til å stå som vert. Så langt vi vet stiller Island, Færøyene og Grønland på ministernivå, og fra EU deltar EUs fiskerikommissær, sier Utenriksdepartementets pressetalskvinne Ane Haavardsdatter Lunde til Dagbladet.

Samfunnsøkonomer: Sandberg tror han er ansatt som lobbyist for norsk sjømatnæring

Les også:

Fiskeriminister Sandberg ut mot NTNU-professor

Sandberg sløyes etter villaksmøte

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus