Meny

Ap-folk i Troms vil ha LO-lederen på Stortinget

LO- leder Gerd Kristiansen. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere sentrale personer i Troms Arbeiderparti ønsker seg LO-leder Gerd Kristiansen som stortingskandidat i 2017.

Kristiansen går av fra ledervervet om et år, og flere kilder i lokallaget sier til Dagsavisen at hun da bør være et alternativ i toppsjiktet på partiets liste i Troms. Riktignok ser de ikke for seg noen lang stortingskarriere for LO-lederen, men tanken skal være at hun kan sitte en periode i påvente av at nye og yngre krefter tar over. «Det er en strategi det mildt sagt skal være delte meninger om i fylkeslaget», skriver avisen.

Les også: LO-leder krever milliarder mot ledighet

Kristiansen vil ikke kommentere saken, men presserådgiveren hennes sier at «Gerd er tydelig på at det ikke er aktuelt å stille til stortingsvalg i 2017».

Troms Ap har i dag to representanter på Stortinget: Martin Henriksen og Tove Karoline Knutsen. Ingen av dem har så langt gitt beskjed om hvorvidt de ønsker å bli sittende. Valgkomiteen i fylkeslaget skal ha sitt første møte i mai.

– Vi vil bare at de beste representantene for Troms og for partiet skal sendes til Stortinget, sier komiteens leder, Bjørn Inge Moe.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus