Erdogan truer med å «rense» grenseområdet for IS

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan antyder at landet kan sende styrker inn i Syria for å kjempe mot IS. Foto: Murad Sezer (Reuters / NTB scanpix)
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan antyder at landet kan sende styrker inn i Syria for å kjempe mot IS. Foto: Murad Sezer (Reuters / NTB scanpix)

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan varsler en storoffensiv mot IS-opprørere på syrisk side av grensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi gjør nå alle nødvendige forberedelser for å rense den andre siden av grensen, sier Erdogan.

Han viser til at over 20 mennesker er drept i rakettangrep mot den tyrkiske grensebyen Kilis siden januar.

Angrepene har kommet fra områder i Syria som kontrolleres av den ytterliggående islamistgruppen IS, og tyrkiske regjeringsstyrker har skutt tilbake med tungt artilleri.

Les også: Tyrkias president: – Vi gjør som vi vil

Erdogan klager over manglende støtte fra sine allierte i kampen mot IS, til tross for at USA får bruke Tyrkia som base for sine flyangrep mot opprørerne.

– Hva kan vi egentlig forvente av våre allierte? Våre borgere faller hver eneste dag som martyrer i Kilis' gater som følge av rakettangrep fra den andre siden av grensen, sier Erdogan, som nå vil gå hardere til verks.

– Vi kommer ikke til å nøle med å ta de nødvendige skritt på egen hånd, dersom det er nødvendig, sier han.

Les også: Erdogan vurderer å åpne grensen for syriske flyktninger

Ifølge tyrkiske medier krysset en gruppe tyrkiske soldater sist helg grensen for å rekognosere og merke IS-stillinger for angrep.

– Vi stoler ikke på oppriktigheten til land som ikke ser på rakettene som faller over vår by på samme måte som om de hadde falt over Moskva, London, Brussel, Washington, Paris eller Berlin, sier Erdogan.

Les også: Erdogan sier hans tålmodighet har grenser

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus