Trump og Ryan lover å samarbeide

Paul Ryan lover å samarbeide med Donald Trump, men forretningsmannen fikk ingen omfavnelse fra Republikanernes partitopp da de to møttes ansikt til ansikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Republikanernes fremste leder i Kongressen, Paul Ryan, skal møte Donald Trump torsdag.
Republikanernes fremste leder i Kongressen, Paul Ryan, skal møte Donald Trump torsdag.

Republikanerne har vært dypt splittet i synet på om hvorvidt Trump bør representere dem i kampen om Det hvite hus, og torsdagens møter i Washington var et forsøk på å bygge bro over kløften i det republikanske partiet.

I en felles uttalelse etter møtet sier Trump og Ryan at de er åpne om hva de er uenige om samtidig som de har mange viktige ting de er enige om.

– Vi kommer til å ha flere diskusjoner, men vi er fortsatt sikre på at det er gode muligheter for å forene partiet og vinne denne høsten, og vi er helt og holdent enige om å samarbeide for å oppnå dette målet, heter det fra de to.

Ingen støtteerklæring

Møtet i Washington torsdag fant sted mindre enn en uke etter at Ryan, som er Republikanernes leder i Representantenes hus, sa at han inntil videre ikke vil støtte milliardærens presidentkandidatur.

Heller ikke etter å ha tilbrakt 45 minutter i samme rom som Trump, vil Ryan si at han støtter TV-kjendisen som står alene og seirende igjen i partiets nominasjonskamp.

Men samtalene med Trump var oppmuntrende, påpeker Ryan overfor pressen etter møtet.

– Men du kan ikke på 45 minutter føre alle prosesser og ta opp alle saker og prinsipper som vi snakker om, sier Ryan.

– Trump er en varm og sjenerøs person, fortsatte han.

«Flott møte»

Det republikanske partiets leder Reince Priebus sier det var et flott møte.

– Det er et svært positivt steg på veien mot samling i partiet, tvitret han.

Eiendomsmilliardæren Trump har fått massiv kritikk fra deler av partieliten i Washington siden han stormet inn i nominasjonskampen og det politiske liv i fjor.

Innad i partiet er det frykt for at dersom Trump nomineres som presidentkandidat, kommer han til å tape kampen mot Demokratenes Hillary Clinton.

Trump skulle senere på dagen møte flere andre sentrale republikanere i Washington.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus