Meny

Huitfeldt frykter regjeringen skyver fra seg forsvarsregning

Anniken Huitfeldt (Ap). Arkivfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anniken Huitfeldt (Ap) frykter at forsinkelse av regjeringens langtidsplan for Forsvaret betyr at regningen blir liggende igjen til etter valget i 2017.

Lederen i Stortingets utenriks- og forsvarskomité mener regjeringen skyver regningen foran seg etter først å ha skyldt på forgjengerne for å ha underfinansiert Forsvaret, skriver VG.

– Regjeringens frist for å få behandlet saker i Stortinget før sommeren, gikk ut 29. april. Regjeringen skyver nå regningen foran seg og over stortingsvalget i 2017, sier Huitfeldt. Hun frykter et forsvarsbudsjett til høsten uten de midlene som kreves for å ruste opp Forsvaret til å møte dagens sikkerhetssituasjon.

– I 2012 sa Ine Eriksen Søreide at Høyre ville sørge for økt operativ evne i Forsvaret. I stedet sa forsvarssjefen i sin årsrapport i vår at den operative evnen er svekket fra 2014 til 2015.

Les også: Huitfeldt ber Siv Jensen beklage Tajik-utspill

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) svarer via sin politiske rådgiver i en epost at planen er under ferdigstillelse i regjeringen:

«Regjeringen vil legge fram en langtidsplan som medfører et betydelig løft for Forsvaret og landets forsvarsevne. Regjeringen har konsekvent holdt seg til samme budskap hva gjelder fremleggelsen av planen: Den vil bli oversendt Stortinget i vårsesjonen. Det står fortsatt ved lag, og det har ikke vært noen endring i dette».

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus