Listhaug foreslår at flyktninger kan lage skolelunsj

Sylvi Listhaug. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Sylvi Listhaug. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsråd Sylvi Listhaug (Frp) foreslår at flyktninger kan lage skolelunsj og tror både flyktningene selv og skoleelevene kan vinne på det. Det blir lite mat og språk for fire millioner, svarer SV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innvandrings- og integreringsminister Listhaug mener en slik ordning kan stimulere flere skoler til å tilby skolemat, samtidig som flyktningene kan få arbeidspraksis og språktrening, skriver VG.

I tillegg mener Listhaug, som også er småbarnsmor og gjerne skulle sluppet matpakkesmøringen, at foreldre og skolebarn er vinnere med et sånt forslag.

– Jeg skulle ønske at skolen min datter går på hadde en slikt tilbud, sier hun.

Forslaget i onsdagens integreringsmelding innebærer en tilskuddsordning for arbeidspraksis i skolekantiner for flyktninger som har fått opphold i Norge og er med i det toårige introduksjonsprogrammet.

Tilskuddet skal dekkes inn ved å ta fire millioner kroner fra skolefruktordningen, kommer det fram i forslaget til revidert nasjonalbudsjett.

– Både aktivitet og skolemat er bra, og det har SV foreslått lenge. Men det blir dessverre ikke mye språktrening eller mat for fire millioner, sier SVs Karin Andersen.

Hun mener likevel det er bra om dette er starten på en permanent ordning, der man både får skolemat til barna og språk- og arbeidstrening for flyktninger.

Les også: Listhaug er Hagens soleklare favoritt