Foran britisk folkeavstemning om EU:

Alex Salmond vil ha slutt på skremsler for å få britene til å forbli i EU

<p>JA MED ET SMIL: Veteranen Sir Alex Salmond i Det skotske nasjonalistpartiet SNP tar oppgjør med skremselskampanje for å få birtene til å forbli i EU.</p>
JA MED ET SMIL: Veteranen Sir Alex Salmond i Det skotske nasjonalistpartiet SNP tar oppgjør med skremselskampanje for å få birtene til å forbli i EU. Foto: Russell Cheyne / Reuters/NTB scanpix

Skottenes store politiker Alex Salmond er lei av skremselspropagandaen som sprøytes ut for å unngå britisk utmelding av EU, «Brexit», ved folkeavstemningen 23. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Statsminister David Cameron må omgjøre kampanjen for å forbli i EU fra en fryktkampanje, til en feiring av alt det EU har oppnådd, og gjøre EU til et positivt håp de 45 dagene vi har igjen.

Det er budskapet fra Skottlands forrige førsteminister, nå utenrikspolitiske talsmann for Det skotske nasjonalistpartiet SNP, i en tale i Brussel i dag, på Europadagen, melder SNP.

Ifølge partiet er Salmond oppgitt over forsøkene på å unngå Brexit ved hjelp av skremsler og uhørt svartmaling.

Les også: Finansdepartementet: – Brexit vil krympe økonomien

– Vi ønsker et Europa som prioriterer vekst og gjenoppbygging, sier Salmond - samme dag EUs finansministre samles for å vurdere om Hellas må kutte og privatisere enda mer enn de har gjort, for å få krisehjelp.

– Vi ønsker et Europa som tar tilbake tanken om sosial kontakt og svarer med solidaritet og humanisme når vi står overfor en flyktningekrise, sa skotten også.

Han bekreftet at SNP vil iverksette en ny folkeavstemning om utmelding av Storbritannia dersom den britiske folkeavstemningen 23. juni fører til utmelding av EU.

Deretter vil skottene så slutte seg til EU igjen.

Les også: Industriforbund: «Brexit» kan koste 100 milliarder pund

Neste år skal Storbritannia ha et halvårlig formannskap i EU. Salmond krever at en skotsk minister da skal settes til å lede EUs fiskeriråd.

Les også: G20 advarer mot brexit

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus