Listhaug: Parallellsamfunn et resultat av snillisme

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) mener tilstanden i svenske innvandringsbydeler er et resultat av snillistisk politikk, på linje med den SV står for.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK viste søndag en reportasje der svensk politi vedgikk at de nærmest hadde mistet kontrollen over noen av de mest innvandrertette bydelene.

– Jeg tror alle som så reportasjen, er ganske sjokkert over hvilke tilstander som er der borte, og det er jo et bevis på hva en naiv og snillistisk innvandringspolitikk kan føre til, sier Listhaug.

Les også: Listhaug (Frp) vil ha praksisplass til innvandrere

Hun går sterkt i rette med SV, som hun sier har vist til Sverige som et lysende eksempel i Europa på et land som har gjort det rette på innvandringsfeltet.

– SVs Karin Andersen har tatt til orde for at folk kan bosette seg der de ønsker, men dette er en av hovedgrunnene til problemene som oppstår i Sverige. Man får en opphopning av personer med innvandringsbakgrunn på ett sted, som gjør at det utvikler seg parallelle samfunn, sier Listhaug til NRK mandag morgen.

Les også: Frivillige nordmenn drapstrues og hetses for flyktninghjelp

Karin Andersen sier til NTB at hun mener Listhaug ikke framstiller SVs forslag riktig.

– Vårt forslag om selvbosettingsforslaget var avgrenset til ikke å gjelde pressområder, nettopp for å hindre at for mange skulle flytte til noen få steder, og slik bidra til å skape parallellsamfunn, sier Andersen.

Les også: Tybring-Gjedde mener Norge bør sende flyktninger for å kjempe mot IS

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden